- Pladenj za mafine (za 24 mafinov) najprej namažite z malo masla.
- Za mandljevo osnovo zmešajte vse sestavine za testo in zamesite v gladko testo.
- Testo razvaljamo na rahlo pomokani delovni površini in izrežemo približno 4 mm debele in približno 5 mm široke kroge
- V vsako vdolbino pladnja za mafine pritisnite eno rezino testa. Napolnjen pladenj za mafine ohladite, približno 30 minut
- Medtem pečico segrejte 150 ° C vroč zrak. Tortice pečemo do zlatorjave barve, ca. 18-20 minut. Še vedno tople tortice z majhnim nožem previdno odstranite iz pekača in pustite, da se popolnoma ohladijo na mrežici / plošči.
- Za kremo v posodi z žlico preprosto zmešajte skuto, karamelo in vanilijo.
- Kremo vlijemo v cevno vrečko z zvezdico in jo vbrizgamo v mandljeve tortice
Recept Lena Fuchs – meinleckeresleben.com