- Pečico segrejte na vroč zrak na 200 ° C. Pekač obložimo s peki papirjem.
- Ločite jajca za biskvitno rulado. Rumenjake zmešajte s 100 g sladkorja do kreme. Vmešajte mineraln0 vodo, dokler mešanica ne postane lepa in penasta.
- Beljake stepemo z 20 g sladkorja in soljo na trd sneg.
- Moko zmešamo s pecilnim praškom in izmenično vmešamo z beljaki pod stepeno rumenjakovo maso.
- Biskvitno zmes enakomerno razporedimo po pladnju in pečemo v pečici 10 minut.
- Medtem posujte kuhinjsko krpo s finim rjavim sladkorjem. Pečen biskvit iz pečice obrnite na ravno površino, posuto s sladkorjem.
- Zdaj vzemite svojo malo čistilno krpo in jo naredite res lepo in vlažno. Nato z vlažno krpo previdno razporedite papir za peko, dokler ni moker in mehak. Zdaj lahko z biskvitne mešanice enostavno povlečete papir za peko. Obrnite papir za peko in ga znova položite na biskvit. Zdaj biskvit previdno zvijemo s kuhinjsko krpo in pustimo, da se rolada ohladi.
- Sladko smetano stepemo in nato zmešamo z mascarponejem, vanilijo in pomarančnim oljem.
- Ponovno razvaljamo rulado. Najprej enakomerno namažemo s kostanjevo kremo. Nato po vrhu namažite polovico kreme iz mascarponeja. Rolado zvijemo in položimo na podolgovat tortni krožnik ali desko. Rolado ohladite.
- Zunanjo stran rulade premažite s preostalo mascarpone kremo in po želji okrasite s čokoladnimi kosmiči.
Namig!
Za čokoladno dekoracijo preprosto stopimo malo (po 30-40 g) bele in temne kuverture. Nato na pekač, obložen s papirjem za peko, položimo majhne čokoladne kupčke in čokolado razporedimo v tanke liste ali karkoli želite. Pladenj postavim na hladno, dokler ni čokolada trda. Nato lahko z njo okrasite rolado.
Recept: Lena Fuchs, meinleckeresleben.com