Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Sladka hrustljava zvezda z marmelado in kostanjevo kremo

Sladka hrustljava zvezda z marmelado in kostanjevo kremo

Za 2 zvezdici

Testo:

  • 200 g pirine moke
  • 200 g skute
  • 150 g hladnega masla
  • 20 g rjavega sladkorja
  • ½ žličke cimeta, zmletega
  • 1 ščepec soli

 

Nadev:

 

Premaz:

  • 1 jajce + 1 žlica mleka
  • 100 g mandljev, grobo nasekljanih
  • sladkor v prahu

priprava

  1. Za testo hladno maslo narežemo na koščke in z drugimi sestavinami zamesimo v gladko testo
  2. Testo oblikujte v kroglico, nato ga razvaljajte v majhen pravokotnik (približno 25×15 cm) in zložite z ozke strani enkrat na sredino, nato testo zložite z druge strani. Zloženo testo zavijte v folijo za živila in hladite vsaj 20-25 minut.
  3. Testo razporedite na četrtine, vsako četrtino razvaljajte  na rahlo pomokani delovni površini (enake velikosti) v obliko kroga (premera približno 23 cm).
  4. Prvi krog testa položite na pekač, obložen s papirjem za peko. Premažite z marmelado. Nato na vrh položite drug krog testa in zelo rahlo pritisnite navzdol. Ponovite isto s kostanjevo kremo.
  5. V sredino kroga položite majhen kozarec. Z ostrim nožem razrežemo na 16 kosov. Najbolje je, da testo najprej razčetrtimo, nato pa iz vsake četrtine odrežemo štiri enake kose. Nato odstranite kozarec.
  6. Zdaj vzemite v roki dve prameni testa, ki ležita drug ob drugem, in jih zasukajte navzven v nasprotnih smereh, približno trikrat. Po želji stisnite konca obeh pramenov. Na enak način nadaljujte s preostalimi deli testa.
  7. Dve pripravljeni zvezdici iz testa premažite z jajčno-mlečno mešanico in potresite s sesekljanimi mandlji.
  8. Pečemo v ogreti pečici na 180 ° C približno 30 minut, dokler ne porjavi. Naj se malo ohladi preden serviramo.

Recept – Lena Fuchs, meinleckeresleben.com