Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Torta s polento in pomarančami

Torta s polento in pomarančami

Sestavine (za model premera 26 cm)

Za testo:

  • 2 bio pomaranči (350 g)
  • 1 bio limona
  • 4 bio jajca
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 100 g olja
  • 100 g pomarančne marmelade Bonne Maman
  • 150 g mletih mandljev
  • 150 g instant polente
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 1 ščepec soli

 

Za nadev:

  • 2 bio pomaranči
  • 2 žlici medu
  • 150 ml vroče vode
  • ½ žličke vanilije v prahu

 

Za premaz:

priprava

  • Operite pomaranče in limono, jih dajte v ponev in pokrijte z vodo. Na vodo dajte košček pergamentnega papirja, da bo sadje ostalo pod vodno gladino. Kuhamo 30 minut na zmernem ognju.
  • Medtem pripravite podlago. Če želite to narediti, pomaranče narežite na drobne rezine (0,4 cm) – če želite, lahko pomaranče predhodno olupite in nato narežete na rezine (to priporočam vsem, ki ne marajo rahlo grenkega okusa).
  • Rezine pomaranče položite v večjo ponev. Zalijte z medom, dodajte vanilijo in vročo vodo. Pustimo naj vre, dokler voda ne izhlapi.
  • Dno tortnega modela (26 cm) obložite s papirjem za peko. Podmažite stranice in potresite z mletimi mandlji. Na dno modela razporedite rahlo kandirane rezine pomaranče.
  • Za testo stepemo jajca s sladkorjem, da postanejo penasta. Počasi dodajte olje. Kuhane pomaranče in limono vzamemo iz vode, razrežemo na četrtine (po potrebi izrežemo koščice) in sesekljamo v drobni pire
  • V mešanico jajc in sladkorja zmešajte citrusov pire, pomarančno marmelado in mandlje. Polento zmešamo s pecilnim praškom in soljo in postopoma vmešajte v testo. Testo vlijemo v model na rezine pomaranč.
  • Torto pečemo v pečici na 180 ° na vročem zraku na srednji rešetki približno 45-50 minut, da postane zlato rjave barve. Torto odstranite z roba, ko je še topla, in jo previdno obrnite na tortno ploščo.
  • Pomarančno marmelado rahlo segrejte in jo s čopičem razmažite po vročem kolaču.

 

Namig!

Če imate raje pomarančne rezine sveže, preprosto izpustite 2. korak priprave. Spečete samo torto kot navedeno. Po peki dokončano torto premažemo s plastjo vroče pomarančne marmelade, nato na vrh damo sveže rezine pomaranče ali pomarančne fileje in pomaranče premažemo z malo več marmelade.

Recept Lena Fuchs – www.meinleckeresleben.at