Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Mascarpone cheesecake s figovo marmelado

Mascarpone cheesecake s figovo marmelado

Sestavine (za model premera približno 20 cm)

Za testo:

  • 200 g pirine moke
  • 1 ščepec soli + 1 ščepec cimeta
  • 30 g rjavega sladkorja
  • 100 g hladnega masla
  • 4 žlice hladne vode

 

Za kremo:

  • 250 g maskarpona
  • 250 g skute
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 3 jajca
  • 1 bio limona, sok in lupina
  • ½ žličke vanilije, zmlete
  • 1 žlica koruznega škroba

 

Za posip:

  • 2 žlici mandljeve moke ali mletih mandljev

 

Za nadev:

priprava

  1. Za testo narežemo mrzlo maslo na koščke in zgnetemo z moko, soljo, cimetom in sladkorjem (idealno s kuhalnico). Na koncu dodajte vodo in na kratko pregnetemo, da nastane gladko testo.
  2. Testo naj počiva v hladilniku 15 minut. Pečico segrejte na vroč zrak na 170 ° C.
  3. Medtem zmešajte vse sestavine skupaj za nadev.
  4. Testo razvaljamo na rahlo pomokani delovni površini in z njim obložimo tortni pekač. Pecivo potrosimo z mandljevo moko.
  5. Napolnite z nadevom in ga zgladite.
  6. Pečemo 35-40 minut. Pustite, da se popolnoma ohladi.
  7. Premažite s figovo marmelado. Na sredino položimo kupček jogurta in pokrijemo s svežimi figami.

Recept: Lena Fuchs, meinleckeresleben.com