Piškoti:
Dodatno:
Pečico segrejte na 180 stopinj konvekcijsko.
V večji posodi mešajte maslo, sladkor in jajca 2-3 minute z ročnim mešalnikom. Maso prelijte k moki in dodajte vse ostale sestavine (razen arašidove kreme) ter premešajte s silikonsko lopatko. Ko dobite gosto čokoladno maso po vrhu pokapajte arašidovo kremo in samo na rahlo premažite, da v čokoladni masi ostanejo sledi arašidove kreme.
Iz mase oblikujte kroglice za piškote, pomagajte si z zajemalko za sladoled ali jedilno žlico. Iz mase dobite približno 14 piškotov. Piškoti se med peko razlezejo, zato jih ne pecite preveč naenkrat in jih na pekač polagajte vsaj 5 cm narazen. Pecite v segreti pečici 10-12 minut, nato vzemite pekač iz pečice in jih še vroče oblikujte s pomočjo kozarca: nad piškot dodajte kozarec in ga z nežnimii krožnimi gibi okoli piškoti oblikujte v lepši krog.
Pustite, da se ohladijo, nato jih premažite z arašidovo in nato še čokoladno kremo ter posujte z nasekljanimi arašidi.
Recept: Nina Zorčič