Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Bananin marmorni kolač

Bananin marmorni kolač

sestavine

  • 8 zrelih banan
  • 300 ml rastlinskega mleka
  • 210 g Bonne Maman arašidove fine kreme
  • 1 žlica vanilijeve arome
  • limonina lupinica ene bio limone
  • sok polovice limone
  • 50 ml ruma
  • 250 g pirine ali navadne moke
  • 250 g polnozrnate moke
  • 140 g sladkorja
  • vrečka vanilijevega sladkorja
  • 2 pecilna praška
  • 3 žlice grenkega kakava v prahu
  • 30 ml mleka

 

Opcijsko za okras:

priprava

Banane pretlačimo in zmešamo z mlekom, limoninim sokom, lupinico, rumom, aromo in arašidovo kremo.

V drugi posodi zmešamo moki, pecilni prašek in sladkorja. Suhe sestavine zmešamo z mokrimi in dve tretjini vlijemo v dobro namaščen pekač.

Kakav fino zmešamo z mlekom. Zmešamo ga v preostalo zmes in jo vlijemo čez svetel sloj. Z vilico malce premešamo oba sloja, nato pa položimo v segreto pečico na 180 stopinj za cca 45 minut – oziroma dokler iz kolača ne pride ven suh zobotrebec.

Kolač ohladimo. Narezan kolač potresemo s sladkorjem v prahu ali pa premažemo z arašidovo + čokoladno kremo in potresemo z arašidi. Lahko pa premažemo le z arašidovo kremo ali le s čokoladno. Izberete opcijo ki vam je najljubša.

 

Recept: Anina Kuhinja