Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Malinov džem

Malinov džem

sestavine

  • 500 g malin
  • 550 g sladkorja
  • 100 g vode
  • 5 g limoninega soka (cca. 1 čajna žlička)

 

Pripomočki za kuhanje:

  • velik lonec
  • nož
  • tehtnica
  • deska
  • ročni mešalec
  • 4 kozarci Bonne Maman 370 g
  • 4 pokrovi

priprava

Da se džem dobro ohrani, je pomembno, da kozarce in pokrove temeljito očistite. Dajte pokrove in kozarce v lonec z vodo in jih pustite vreti 5 do 15 minut. Nato jih obrnjene navzdol posušite na čisti brisači. Lahko jih celo pomijete v pomivalnem stroju!

Izberite 500 g lepih, zrelih, nepoškodovanih malin. Sadje, sladkor in vodo dajte v večjo posodo in zavrite na srednjem ognju ter redno mešajte z leseno lopatko. Pustimo kuhati 1 uro.

Ko se sladkor dobro vgradi, kuhamo približno 25 minut na močnem ognju (rahlo vrennje) in redno mešamo, da se džem ne prime na dno posode.

Kuhanje je končano, ko postane sadje bolj “prosojno” in enakomerno razporejeno. Namig: Če želite preveriti, ali bo džem želiral, kanite kapljico na krožnik, ki ste ga predhodno postavili v hladilnik, in ga nagnite: če kapljica zdrsne navzdol, je džem premalo kuhan. Če ustreza, je pripravljeno!

Ob koncu kuhanja dodajte žličko limoninega soka (za ohranitev džema in izboljšanje okusa sadja!) in pustite vreti nekaj sekund. Odstavimo z ognja in odstranimo peno, ki se dela na površini. Z zajemalko takoj nalijemo v kozarce in jih napolnimo do roba. Zaprite z ustreznimi pokrovi in ​​kozarce obrnite narobe na krpo za “samopasterizacijo”.

Pustite, da se kozarci ohladijo, preden jih pospravite. Marmelado lahko nato nekaj mesecev hranite na hladnem in suhem mestu. Po odprtju marmelado hranite v hladilniku in porabite v enem mesecu.