Za arašidov preliv:
Testenine skuhamo do al dente, odcedimo, splaknemo in pustimo, da se ohladijo.
Za preliv vse sestavine zmešamo v kremast preliv. Odvisno od gostote primešamo še 50 ml vode in začinimo po okusu. Preliv mora imeti lepo kremasto konsistenco, a ne pregosto.
Kolerabo in korenje olupimo. Narežemo na fine trakove. Kumaro z olupkom narežemo na tanke trakove. Tudi zelje narežemo na drobne trakove. Mlado čebulo narežemo na tanke rezine.
Rezance in zelenjavo položite v veliko skledo. Dodamo ves preliv in vse dobro premešamo. Začinite po okusu
Solato damo na krožnike in potresemo s sesekljanimi arašidi.
Nasvet! Če želite, lahko dodate na kocke narezan svež mango. Zelenjava se lahko spreminja glede na sezono. Rdeča ali rumena paprika in druge solate se prav tako obnesejo.
Recept, Lena Fuchs www.meinleckeresleben.com