Za kvašeno testo:
Za nadev:
Sladkor v prahu za posipanje
Kvas nadrobimo in v veliki posodi zmešamo z mlačnim mlekom, sladkorjem, limonino lupinico, vanilijo, soljo, mehkim maslom in rumenjaki. Postopoma dodajamo moko, dokler ne nastane gladko, voljno testo. Pokrijte in pustite, da testo vzhaja približno 45 minut.
Pečico segrejte na vroč zrak 180°C. Dva pekača obložimo s peki papirjem.
Testo položimo na rahlo pomokano delovno površino in ga razdelimo na 12-15 kosov, ki jih z dlanmi oblikujemo v kroglice in položimo na pladnje. Pokrijemo in pustimo vzhajati še 20 minut.
Premažite z malo stopljenega masla. Pečemo v vroči pečici 13-14 minut. Naj se ohladi. Vsak krof razpolovite.
Za kremo zavremo 250 ml mleka. 50 ml mleka zmešamo s praškom za puding in vmešamo v vroče mleko, da dobimo lep, kremast puding. Liste želatine namočimo v hladno vodo, jih ožamemo in raztopimo v vročem pudingu. Dobro premešaj. Puding vlijemo v skledo, v puding vmešamo Bonne Maman lešnikov namazs s kakavom. Puding dobro pokrijemo s folijo in pustimo v hladilniku, da se strdi in popolnoma ohladi. Stepeno smetano stepemo do trdega in jo nežno vmešamo v puding. Kremo nalijte v cevno vrečko z velikim zvezdastim nastavkom in jo nanesite na krofe. Pokrijte in potresite s sladkorjem v prahu. Do serviranja ohladite.
Recept, Lena Fuchs www.meinleckeresleben.com