Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Vse vrstex
Vse vrste
štiri vrste sadja
4 vrste sadja
gozdni sadeži
arašidov namaz
limona
lešnikova krema
Kakav
krema
robida
kutina
Borovnica
češnja
jabolko
žele
torta
breskev
lemon curd
karamela
pomaranča
Figa
Jagoda
Karamel
Kostanjeva krema
Limonina krema
Malina
Marelica
Sliva
vse kategorijex
vse kategorije
fingerfood
sladko in slano
za najmlajše
klasično
poletno
med prijatelji
hitra kuhinja
prazniki
pust
materinski dan

Zlati lešnikovi keksi

Zlati lešnikovi keksi

sestavine

Lešnikovo cimetovo testo:

  • 200 g mehkega masla
  • 300 g svetle moke
  • 100 g mletih lešnikov
  • 1 žlička cimeta
  • ½ žličke vanilije, mlete
  • 1 ščepec soli
  • 80 g rjavega sladkorja
  • 1 bio jajce
  • Bonne Maman džem

priprava

Testo za kekse

  1. Vse sestavine zmešamo in zgnetemo v testo
  2. Pečico segrejte na 160 stopinj (vroč zrak). Pekač obložimo s peki papirjem.
  3. Iz testa oblikujemo majhne kroglice. Razporedite po pladnju. V sredino s prstom naredimo vdolbino (ta naj bo lepo globoka, da bo dovolj prostora za nadev). Po želji lahko v testo naredite vdolbinico ‘srček’.
  4. Nato pecite v pečici približno 14-15 minut, dokler keksi niso rahlo zlato rjavi.
  5. Ko so keksi pečeni, jih odstranite in pustite, da se ohladijo.
  6. Džem nadevamo v manjšo plastično vrečko (kjer odrežemo konico) ali cevno vrečko (s tankim nastavkom) in jo nadevamo v dolbinice. Hraniti v nepredušni posodi.

 

Recept, Lena Fuchs www.meinleckeresleben.com