Za nadev:
Za rosti krompir dobro operemo in ga na grobo naribamo (takrat naj bo okoli 600 g). Damo v večjo skledo, z rokami malo potlačimo in odcedimo tekočino. Začinimo s soljo, poprom in timijanom. Vmešajte jajce.
V ponvi segrejemo nekaj olja in dodajamo mešanico po žlicah, z žlico pretlačimo, da nastanejo ravni rösti in jih cvremo – cvremo približno 3-4 minute na vsaki strani, da zlato zarumenijo. Rösti položimo na pekač, obložen s papirjem za peko.
Za kremo drobno nadrobite ovčji sir in ga zmešajte s kremnim sirom, limonino lupinico, soljo in poprom. Rösti namažite z 1-2 žličkama sira.
Breskve narežemo na kolobarje. Bučko narežemo na tanke rezine. Oboje naložimo na rösti. Premažite ali pokapajte z malo olivnega olja in potresite s sončničnimi semeni.
Pečemo v ogreti pečici na 180°C 10-12 minut do zlato rjave barve.
Za breskov preliv zmešajte breskov džem s sokom ene limone, 1 žlico olivnega olja, nekaj soli in popra.
Ko so rosti rahlo rjave barve, jih odstarnite iz pečice in jih pokapajte z breskovim prelivom. Postrezite s svežimi listi bazilike.
Recept: Lena Fuchs www.meinleckeresleben.com