Masa za palačinke:
Za namaz:
Za preliv:
Palačinke
Vse sestavine za testo dobro premešamo in pustimo, da testo nabrekne (30 minut na sobni temperaturi). V ponev z malo masla damo polno zajemalko testa in eno za drugo spečemo tanke palačinke (10-12 kosov).
Nadev:
Skuto zmešamo s kislo smetano, rumenjakom, vanilijo, limonino lupinico in sladkorjem. Na vsako palačinko namažemo približno 2 žlici skutne zmesi in po skutni zmesi premažemo 1 žlico marelične marmelade. Zavitek narežemo na približno 6-7 cm široke kose in jih položimo v z maslom namazan pekač. Enako storimo s preostalimi palačinkami, dokler ponev ni polna.
Preliv:
Mleko s stepeno smetano, vanilijo in sladkorjem enkrat segrejemo in vlijemo v ponev čez palačinke. Potresemo z naribanimi mandlji.
Palačinke pečemo na 180°C vročem zraku približno 35 minut do zlato rjave barve.
Recept: Lena Fuchs, meinleckeresleben.com