Za piškotne skodelice:
V posodi za mešanje zmešamo moko, rjavi sladkor in sol. Dodamo zmehčano maslo in jajce. Zgnetite testo in dodajte koščke čokolade. Oblikujete kroglo iz testa. Nato delovno površino potresemo z moko in testo razvaljamo na 5 mm debelo.
Izrežite z modelčkom kroge (model, uporabljen za ta recept, meri 11,5 cm v premeru).
Za peko v obliki skodelice, položite krogce na narobe obrnjene modelčke za mafine ali kolačke s premerom približno 8 cm. Pečemo 10 do 12 minut na 180°C.
Ko skodelice za piškote pridejo iz pečice, jih pustite, da se ohladijo, preden jih vzamete iz modela.
Stopite 20 g temne čokolade in namažite notranjost piškotnih skodelic. Ta čokoladni premaz deluje kot tesnilo. Naj se ohladi. Da skrajšate čas strjevanja, skodelice postavite v hladilnik.
Priprava kreme:
V kozici zavremo 25 cl polnomastne smetane. V posodo za mešanje dajte 100 g koščkov temne čokolade. Prilijemo 1⁄3 smetane, počakamo nekaj minut, da se čokolada stopi, nato zmešamo v homogeno maso. V dveh delih dodamo preostanek smetane, pri čemer pazimo, da je v njej maščoba iz smetane, ki se rada oprime sten pekača. Na koncu vmešamo Bonne Maman lešnikov namaz s kakavom. Pustite, da se vaš ganache ohladi, pokrijte s folijo, in postavite v hladilnik za vsaj 4 ure (čez noč je idealno).
20 cl polnomastne smetane stepemo in vanjo nežno vmešamo dva beljaka, ki smo jih predhodno stepli v čvrst sneg. Ganache vzamete iz hladilnika in ga stepite z električnim mešalcem 5 do 10 minut. Stepenemu ganacheju dodajte trdo beljakovo mešanico stepene smetane in nežno premešajte. Vaš mousse je pripravljen! V hladilniku zdrži 48 ur.
S cevno vrečko napolnite piškotne skodelice in jih nato okrasite z majhnimi čokoladnimi jajci, pralinami in jedilnim cvetjem.