Testo:
- Zavrite vodo z maslom, soljo in sladkorjem.
- Naenkrat dodajte moko in premešajte z leseno kuhalnico. Mešamo toliko časa, da na dnu nastane bela plast.
- Kepo testa vlijemo v skledo in pustimo, da se na kratko ohladi.
- Vsako jajce eno za drugim temeljito vmešajte z mešalnikom (testo mora biti lepo gladko).
- Testo nadevajte v cevno vrečko in na dva pekača nalepite 5-6 srčkov.
- Srčke rahlo premažite z malo stepenim jajcem in potresite s sesekljanimi mandlji ali lističi mandljev
- Pečemo v predhodno ogreti pečici na 190°C vroč zrak cca 30-35 minut (po cca 20 minutah znižamo na 170°C), da lepo vzhajajo in zlato rjavo zapečejo (med peko ne odpiramo vrat pečice, saj se sicer srca sesedejo).
- Pustimo, da se testeni srčki ohladijo v izklopljeni pečici.
Krema:
- Stepemo stepeno smetano.
- Dodamo kremni sir in vanilijo ter na najvišji stopnji na kratko stepamo, da dobimo kremasto trdo kremo (ne stepamo predolgo).
- Na koncu z metlico vmešamo 2-3 žlice marmelade.
- Kremo napolnite v cevno vrečko z velikim zvezdastim nastavkom.
- Srčke iz testa vodoravno razpolovimo.
- Kremo nanesite na spodnjo polovico in pokrijte z drugo polovico
- Postrezite takoj ali ohladite do serviranja.
- Potresite s sladkorjem v prahu in postrezite s skodelico kave ali čaja.
Recept, Lena Fuchs www.meinleckeresleben.com