- Pečico segrejemo na 180°C, pekač obložimo s peki papirjem.
- Za pistacijev biskvit stepajte jajca s sladkorjem in vanilijo, da zmes postane kremasta, dodajte vodo in nadaljujte s stepanjem 1-2 minuti.
- Moko zmešamo s pistacijami, soljo in pecilnim praškom ter z metlico previdno vmešamo v stepeno jajčno zmes.
- Zmes razporedite po pladnju in pecite v pečici 15 minut. Vzemite ven in pustite, da se popolnoma ohladi. Iz biskvita izrežemo kroge – v velikosti desertnih kozarcev.
- Za kremo stepemo smetano do trdega. Zmešajte z ostalimi sestavinami.
- V kozarce damo 2 žlici kreme, nato 2 žlički lemon curda in rezino pistacijevega biskvita, postopek ponovimo dvakrat, dokler se kozarci ne napolnijo in ne porabimo kreme. Okrasite s celimi pistacijami in ohladite do serviranja.
Recept, Lena Fuchs www.meinleckeresleben.com