- Pekač dobro namastimo z maslom in potresemo z drobtinami. Pečico segrejte na vroč zrak 180°C.
- Jajca s sladkorjem stepemo do kremaste mase. Dodajte vanilijo.
- Postopoma vmešajte olje s skuto – ne mešajte preveč. Nazadnje vmešajte mineralno vodo.
- Moko zmešamo s pecilnim praškom, praškom vaniljevega pudinga in soljo. Nežno vmešamo z metlico.
- Polovico mešanice zdaj prelijte v drugo skledo. Lešnikovo kremo zmešajte z mlekom do gladke mase in jo nato vmešajte v tortno zmes.
- Obe zmesi za torto izmenično nadevajte v pekač in ju na koncu marmorirajte s tankim ročajem žlice.
- Pecite v pečici 45-50 minut in s palčko preverite, ali je kolač pečen. Obrnite na rešetko in pustite, da se ohladi.
- Kremni jogurt zmešamo z vanilijo. Klementine razdelite na rezine in kolač postrezite z jogurtom in klementinami.
Recept, Lena Fuchs www.meinleckeresleben.com