Sestavine za biskvit:
Sestavine za kremo:
Za pripravo biskvita:
Pečico segrejte na 180°C. Ločimo beljake od rumenjakov. Stepemo beljake, ki jim postopoma dodajamo sladkor, da dobimo čvrsti sneg.
V drugi posodi zmešamo rumenjake s preostalimi 40 g sladkorja, dodamo olje, mleko, moko, pecilni prašek in 20 g lešnikovega namaza Bonne Maman. Dobro premešamo. Z lopatko dodamo sneg iz beljakov in nežno premešamo.
Na pekač velikosti 40×30 cm položite list peki papirja in razporedite testo.
Pečemo v pečici 10 minut.
Na delovno površino si pripravite list peki papirja.
Ko pridete iz pečice, biskvit takoj obrnite na papir na delovni površini.
Priprava kreme:
V skledi stepemo smetano, mascarpone in sladkor v prahu. Celoten ohlajen biskvit z izdatno plastjo premažite in naložite s češnjami Amarena.
Biskvit zvijemo po širini. Pokrijte s preostalo lešnikovo kremo Bonne Maman ter okrasite s čokoladnimi ostružki.
Pred serviranjem ohladite.