Iščete kaj zelo posebnega?
Snežinka
Sestavine (za 8 oseb):
- 1 paket suhega kvasa
- 500 g moke
- 60 g rjavega sladkorja
- 1 mala čajna žlička soli
- 1 žlica mletega cimeta
- 110 ml mleka
- 200 g jabolčnega (ali hruškovega) kompota
- 1 kozarec jagodnega džema Bonne Maman
- 1 rumenjak
priprava
- Kvas zmešamo z moko, rjavi sladkor, sol, cimet, mleko in kompot. Nato gnetemo 10 minut
- Testo pustimo 2 uri počivati pod vlažno krpo.
- Testo pregnetemo, razdelimo na 3 enake dele in z valjarjem razvaljamo v enako velike kroge.
- Krog testa namažemo z jagodnim džemom Bonne Maman. Pokrijemo z drugim krogom testa in ponovno namažemo z jagodnim džemom Bonne Maman. Končajte z zadnjim krogom testa.
- Uporabite kozarec, majhen model ali modelček za piškote, da obdržite krog v sredini. Testo iz tega kroga razrežemo na 8 delov, v sredini pustimo krog.
- Kose testa obračajte v parih, da naredite snežinko. Vsako točko močno pritisnite navzdol, da stisnete testo.
- Pustite počivati še 45 minut/1 uro. Premažemo z rumenjakom in pečemo 20/25 minut pri 180°C.